Sunday, February 8, 2015

Volga Nehir Turları





Nehir turları arasında en ünlüler, akla ilke gelenler arasında geçmez Volga Nehir Turları. Oysa Volga nehri üzerinde seyir halindeyken Rusya'nın tarihine, coğrafyasına, ve her zaman ilgi çekici kültürüne çok yakından bir bakış fırsatı yakalar insan. Moskova'dan başlayan bir tur sizi St.Petersburga kadar götürürken hem muhteşem manzaralar sunar hem de Rusya'nın tarihini, günlük yaşamını, ekonomisini derinden etkileyen, hatta şekillendiren Volga Nehri'ni ve etrafındaki şehirleri tanıma şansı verir. 


Volga üzerinde tur yapan gemiler Tuna ve Ren nehirlerindeki akranalrına nazaran biraz daha büyük olsalar da konfor bakımından aynı standardı yakalyamıyorlar. Volga, Volga'nın pazarladığı M/S Surikov ve aynı serideki gemiler 3+ ve 4 yıldız kategorisini ancak yakalarken örneğin Ren ve Tuna nehrinde program yapan Swiss Tiara gerçek 5 yıldız konforu sunuyor. Ancak bunun sizi bir Volga Nehir Turu'na katılmaktan vazgeçirmesine izin vermeyin. Çünkü belki beş yıldızlı bir gemide seyahat etmeyeceksiniz ama yine de şu ana kadar katıldığınız ve ileride katılacağınız en ilginç turlardan birisini kaçırmış olursunuz. Neler mi kaçırırsınız?

Öncelikle tipik bir Volga turunda Moskova ve St.Petersburg şehirlerini gezme fırsatını kaçırırsınız. Eğer daha önce Rusya'ya gitmediyseniz bu iki muhteşem kenti ilk defa ziyaret etmek için çok iyi bir fırsat olacaktır. 

Tam bir açık hava müzesi olan Kiji adasını görememiş olursunuz. Bir UNESCO Dünya Kültür Mirası  olan Kiji adasında tamamı ahşaptan inşa edilmiş ama yapımında tek çivi dahi kullanılmamış Tecelli Kilisesini, ahşap yapısını çok iyi korumuş Rus köylerini gezmek ve Rusya tarihine açılan bu güzel pencereyi tecrübe etmek için ilkbaharın son günlerinden itibaren çıkacağınız bir Volga Nehir Turu en doğru tercih olacaktır.

Eğer Volga turuna çıkmazsanız Ugliç ve Yaroslavl gibi Çarlık Rusyası'nın tarihinde yer edinmiş kentleri tanıma, bu şehirlerden geçmiş Korkunç İvan, Deli Petro gibi çarların izini takip etme şansını da kaçırmış olursunuz. 

Eğer bu tip şeylere karşı ilginiz varsa Volga'nın kusursuz bir ulaşım aracına dönüşmesine olanak veren havuz ve su asansörü sistemini de görememiş olursunuz. Tipik bir Volga nehir turunda geminiz 15 ile 17 arasında su asansöründen geçiş yapar.

Uzun lafın kısası Volga Nehir Turu seyahat planlarınız arasında yer edinmeli. Nereden başlayacağım derseniz Promosyon Gemi Turları'nın MS Karamzin ile Volga Nehir Turu'na bir göz atabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment