Tuesday, June 27, 2017

Transilvanya'da Kont Drakula'nın İzinde

Kont Drakula'yı duymayan, bilmeyen var mıdır? Büyük ihtimalle gözleri edebiyat ve sinema dünyasının son yüzyılına tamamen kapalı olmayan herkes tüm vampir edebiyatını şekillendirmiş olan Drakula'yı tanır. peki hepimiz Kont Drakula efsanesine kaynaklık eden III:Vlad'ın aslında Osmanlı tarihine ilgi duyanların yakından tanıdığı Kazıklı Voyvoda olduğunu hatırlar? Peki ya Kazıklı Voyvoda'nın 1470'li yıllarda bir süre yaşadığı kalenin hala ayakta olduğunu, 2009 yılında bir müze haline getirilip ziyarete açıldığını kaç kişi bilir?

Ben bilmiyordum. Blogun yakın dostu Gezgin Pire sağolsun kimini unuttuğum bilgileri hatırlattı, kimini ise önceden bilmediğim bilgileri ise gözüme soka soka öğretti.

Kont Dracula'nın İzinde Transilvanya yazısında sizin de bilmediğiniz ya da unuttuğunuz bir şeyler mutlaka vardır. Bir bakın derim. Bir de, eğer olur da bu kaleyi pek sevdim gezip görmek nasıl oluyor derseniz Pastoral Tour'un Romanya Turun'da Kont Drakula kalesi kadar Brasov, Sibiu gibi balkanların en güzel, en pitoresk, ortaçağ atmosferini en iyi koruyan kasaba ve şehirlerin bir kısmını da yakından tanıyabilirsiniz.

Evet arkadaş yağlama ve tur reklamı seansımız bu günlük sona erdi. Bir sonraki yazıda görüşürüz.

No comments:

Post a Comment