Wednesday, April 6, 2016

Maldivlerde Balayı Hakkında 8 Soru 8 Cevap

1 – Neden Maldivlerde Balayı Yaşamalıyız?


Balayı bir insanın, bir çiftin hayatında bir ya da çok az defa yaşayabileceği bir tecrübe ve mükemmele olabildiğince yakın olması gerekir. Peki neden Maldivler’de balayı yapmak iyi bir tercih? Bunun aslında pek çok sebebi var ve kendi başına bir yazı olabilir ama madde madde sıralayayım.

a)      THY ile aktarmasız uçuş. Üstelik geceyarısı saat 2’deki 8 saatlik uçuş ile gün kaybetmemiş de oluyorsunuz. Eğer havaalanına çok uzak olmayan bir otelde kalıyorsanız öğleden sonra otelinizin keyfini sürmeye başlayabilirsiniz. Dönüş uçuşu da şu anda saat 22:45’de, yani dönüş gününüzü de akşama kadar değerlendirme şansınız var.

b)      Tüm yıl boyunca güzel hava. Kuru ve yağışlı sezonları olsa da Maldivlerde 365 gün balayı yapabilirsiniz.

c)       Tropik bir cennet. Palmiye ve Hindistan cevizi ağaçları altında kalacağınız otelden başka tesisin olmadığı küçük bir adada sükunetin keyfini sürebilirsiniz. Evliliğinin ilk günlerini sadece birbirine adayarak geçirmek isteyen çiftler için ideal.

d)      Egzotik destinasyonlar içinde en hesaplı seçeneklerden birisi.

2 – Maldivler’de balayı için en iyi mevsim hangisidir?


Evlenme gününüze belki de çok özgürce karar veremeyebilirsiniz. Büyük ihtimalle yaz aylarında evleneceksiniz. Şanslısınız çünkü Haziran-Ağustos Maldivler’in düşük sezonu sayılır, yani masrafınız az olur. Şanssızsınız çünkü yaz ayları Maldivler’in yağışlı sezonudur. Ancak bu gözünüzü korkutmasın, tropik bir kumsalda yağmur altında turkuaz mavisi sulara dalmak, kumsalda yağmur damlalarının yumuşak sesi eşliğinde verandanızda eşiniz ile huzurlu bir öğleden sonra geçirmek…Yine de ille de en iyi mevsim ne zamandır derseniz iklim olarak Maldivler’in en iyi zamanı Şubat – Nisan arasındadır. Kuru sezon olarak da bilinen bu dönemde rutubet oranı da daha düşüktür.  Yağışlı sezon Mayıs’ta başlar ve Kasım’a kadar sürer. Ancak en yağışlı sezonda bile sağanak atakları arasında bol güneşli saatler geçirebilirsiniz.

3 – Maldivler’de balayı’nın ortalama maliyeti ne olur?


Sezona göre fiyatlar değişmekle birlikte 6 gecelik, 5 yıldızlı bir otelde yarım pansiyon konaklama transferler ve uçak bileti dahil kişi başı 2000 Amerikan Doları civarında bir maliyetle gerçekleştirilebilir. Yüksek sezonda Antalya’da 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmak istediğinizi düşünün.

4 – Deniz uçakları ile transfer yapılıyormuş, doğru mu?


Evet doğru. Maldivler esasında bir adalar topluluğu. Yüzlerce irili ufaklı adadan oluşan ülkenin pek çok tatil tesisi sadece hava ya da deniz yoluyla ulaşılabilen bölgelerde yer alıyor. Male havaalanına 20-25 km mesafedeki adalara sürat teknesi ile gidilirken 100 km ve üzerindeki mesafelere ise ya iç hat uçuşu artı tekne ile, ya da deniz uçağı ile gidiliyor. Bindiğiniz deniz uçağı sizi otelinizin iskelesine kadar götürüyor. Bu süper romantik seçeneğin bir de maliyet yön var. Kişi başı 400 dolardan başlayan fiyatlar ile deniz uçağı keyfi yaşayabilirsiniz. Toplamda balayı maliyetinizi 1000 dolara kadar arttırabilen bir lüks. Eğer ille de yaşamak istediğiniz bir tecrübe ise pek çok adaya transferi bu yol ile yapabilirsiniz. Eğer bütçeniz sınırlı ise, ya da önceliğiniz belki bir gün daha fazla balayı yaşayabilmek ise tekne ile transfer yapılabilen yakın adalara yönelmenizi tavsiye ederiz.

5 – Balayı sırasında sadece otele kapanmak istemiyoruz. Neler yapabiliriz?


Dört ve beş yıldızlı otellerin tamamında doğa sporları, ilginç okyanus gezileri, dalış eğitimleri gibi tropik bir cennete uygun aktiviteler yer alır. Ancak eğer aradığınız şehir eğlenceleri ve gece hayatı ise Maldivler bunun için en iyi balayı destinasyonu değil. Büyük ihtimalle otelinizden başka bir tesisin olmadığı bir adada olacaksınız. Otellerin kendi eğlenceleri olsa da bir Mikanos, bir Las Vegas gece hayatı ile kıyas kabul etmez. Paradise Island, Sun Island, Reethi, ve Kuredu gibi kendi adasında kurulu resortlar konuklarına iyi bir gece hayatı da sunmak için çaba harcar. Eğer çok çılgın ve sıradışı bir şeyler peşinde değilseniz oldukça tatminkar bir eğlence ortamıyla karşılaşacaksınız. Yine de tavsiyemizi unutmayın: Maldivlerde balayı daha çok güzel bir iklimde, tropik bir cennet adasında zaman geçirmek isteyenler için idealdir.

6 – Nasıl kıyafetler götürmeliyim?


Mayo/bikini, parmak arası terlik…Eğer isterseniz sadece deniz malzemeleriniz ve güneş kreminiz ile gidebilirsiniz. Yazlık elbiseler, şortlar, hafif kumaşlar kullanılarak üretilmiş kıyafetler. Eğer yağışlı sezonda gidecekseniz çok hafif bir yağmurluk da taşımak isteyebilirsiniz. Zaten büyük ihtimalle plaj kıyafetleriniz dışında fazla bir şeye ihtiyacınız olmayacak.

7 – Aşılar, sıtma, ilaçlar, v.b.?


Maldivler’de sıtma tehlikesi yoktur ve eğer riskli bölgelerde yaşamıyorsanız sarı humma veya başka bir aşınız olup olmadığı sorulmaz. Kısacası güvenle seyahat edebilirsiniz. Ancak tropik bir adaya gittiğinizi, sıcak ve rutubetli bir ortamda olacağınızı unutmayın. Sinek kovucunuzu ve böcek sırıklarına ve sinek sokmalarına karşı krem ya da merheminizi yanınızda bulundurun. Ayrıca farklı bir iklim, farklı bir fauna, farlı bir doğal ortama girdiğinizi unutmayın. Eğer varsa alerji ilaçlarınızı yanınızda bulundurun.

8 – Son tavsiyeler?


Havaalanına uzak olmayan bir otelde kalın, Hem para hem zaman kazanın. Eğer bütçeniz sınırlıysa üdört gün normal bungalow ya da odalarda kalırken son iki gününüzü Water Villa, ya da Water Bungalow tarzı  su üstüne inşa edilmiş özel odalarda geçirin. Hem son iki gününüzü mükemmel geçirmiş olacak hem de bütçenizi çok zorlamayacaksınız. Her şey dahil konaklama çok maliyetli olabilir. Eğer bütçeniz sınırsız değilse yarım pansiyon konaklama tercih edin. Yanınızda biraz atıştırmalık (kuru meyve, çerez, kraker, vs) götürürseniz öğle yemeği sıkıntınız olmaz. Sabah kahvaltıları ve akşam yemeği açık büfe olacağı için aç kalmak gibi bir korkunuz asla olmasın.
Eğer Maldivler'de Balayı konusunda size yardımcı olacak bir tur operatörüne ihtiyacınız varsa o zaman Pastoral Tour'un Maldivler Balayı Turu sayfasına göz atabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment